Annette Bol

Mijn naam is Annette Bol

Ik ben sinds 2001 werkzaam als Loopbaanadviseur- coach en Birkmanconsultant binnen een grote GGZ-instelling.  Hier coach ik (zorg) professionals die op zoek zijn naar nieuw perspectief in werk of leven. Een prachtige functie waar ik al mijn coachervaring kan inzetten.  In  dit interview in de nieuwsbrief van het Coachbureau lees je meer over hoe ik de natuur inzet in mijn coaching binnen de GGZ.

Naast deze parttimefunctie ben ik in 2017 als zelfstandig wandelcoach gestart.  Voor mij een prachtige manier om mijn eigen horizon te verbreden en de natuur, mijn grote inspiratiebron nog meer in te zetten in mijn coaching. Een vraag die ik graag binnen een training stel is: “Wat wilde je vroeger worden?” Het is juist deze vraag die mijzelf aan het denken heeft gezet

(lees onder de foto verder over mijn passie)

Wat is mijn passie?

Ik wilde vroeger indiaan worden, was gek op de strips van Hiawata, Old Schatterhand, Winnetou en later op films als Dances with Wolves en Avatar.  Indiaan zijn stond voor mij gelijk aan het gevoel van vrijheid, onderdeel mogen uitmaken van een volk dat leeft met de seizoenen, vanuit verbinding en met respect voor de natuur.

Door als zelfstandig wandelcoach te werken kan ik mijn passie volgen. Ik ervaar de verbinding met de natuur en de wereld om me heen. De verschillende seizoenen maken het buiten wandelen steeds weer anders.  De schoonheid van alles wat de natuur geeft mag ik vanuit respect ontvangen. De inzichten die de natuur biedt zijn voor mij een blijvende bron van inspiratie en verwondering.  Ik merk dat mijn aanpak werkt.  Het helpt bij het vinden van verbinding met jezelf, inzicht krijgen in eigen wensen en mogelijke belemmeringen en dit omzetten in acties zodat concrete resultaten worden behaald.

Mensen met wie ik wandel ervaren veel ruimte in de buitenlucht, krijgen energie van de beweging. De natuur en het wandelen werkt stress verlagend waardoor nieuwe inzichten of invalshoeken makkelijker worden gevonden.  Ik heb verschillende erkende coach-opleidingen afgerond en ben NOLOC gecertificeerd. Wandelcoaching is voor mij een belangrijke aanvulling en verrijkt mijn manier van coachen. Het is een ontzettend mooie manier van coachen en gecoacht worden.

Heb je interesse? Ik neem je graag mee op een inspirerende wandeling.

LinkedIn