Actieve verwondering

Naar een oefening uit het boek Natuur werkt van Judith Zadoks en Tini van de Wetering:

  • Pak tijdens jouw wandeling iets kleins en ogenschijnlijks onbenulligs. Iets waaraan je anders voorbij zou zijn gelopen. Beschrijf het eens. Als je goed kijkt wat zie je dan? Hoe voelt het? Heeft het een geur? Is er iets dat je raakt of wat je verwondert?
  • Voor de durfals: deel een verwondering over deze of een anderen natuurervaring eens met een ander (een collega, klant, vriend, familielid). Neem een voorwerp mee of deel een foto in een teamoverleg. Deel dit moment van actieve verwondering in de natuur (een inzicht, een gevoel) en vraag de ander over zijn of haar ervaring (je mag jouw ervaring ook met mij delen, mail me een foto of een berichtje en geef het de titel verwondering) Onder deze foto lees je meer over mijn actieve verwondering van deze week.

Mijn actieve verwondering 16 september 2021:

Mijn aandacht viel in eerste instantie op de prachtige blauwe besjes van de Laurier Sneeuwbal/Tinus Viburnum. Toen ik beter keek vroeg ik me af wat die kleine bloemetjes nou waren. Waren die uitgebloeid of waren dit al weer de nieuw schermen voor de volgende bloei. Prachtig en wat bijzonder, vrucht en knop in een. Zo geeft deze struik mij vertrouwen dat ook als is het nu tijd om te oogsten en los te laten ……ik mag erop vertrouwen dat er weer nieuwe bloei en groei zal komen.

LinkedIn